✦ UNIC REPREZENTANT INTERNATIONAL BIOSCIENCES ÎN ROMÂNIA ✦

Întrebări Frecvente

Aici găsești răspunsurile la cele mai frecvente întrebări ale clienților noștri.

ADN-ul (acid dezoxiribonucleic) se găsește în toate celulele corpului nostru, reprezintă “schema” organismului nostru, iar moleculele de ADN sunt transmise de-a lungul generațiilor dintr-o familie. Structura moleculară a ADN-ului este asemănată cu o scară răsucită cu două picioare, cunoscută sub numele de “dublu helix” sau spirală dublă. Șiragurile de ADN conțin informații sub forma unui cod, care, la rândul său, determină trăsăturile și caracteristicile noastre individuale. Există patru tipuri de blocuri de ADN și ordinea în care acestea apar este codul nostru genetic.
Jumătate din ADN-ul unei persoane este moștenit de la mama acestuia, iar jumătate este moștenit de la tată. Cu toate acestea, în timp ce amprentele digitale nu au nici o valoare pentru stabilirea relațiilor de familie, variațiile minore în secvența de ADN sunt importante, deoarece acestea sunt moștenite de la membrii generațiilor anterioare ale familiei.

Nu. ADN-ul este surprinzător de robust. Cu toate acestea, cu cât se acordă mai multă grijă colectării probelor ADN, testarea devine mai ușoară și eșantionul poate fi utilizat mai mult timp.

Testarea paternității identifică profilul genetic unic al fiecărui individ testat. Profilul genetic al unui copil este moștenit parțial de la tată și parțial de la mamă. Prin compararea profilului genetic al copilului cu cel al presupusului tată, un test de paternitate determină dacă această persoană este sau nu tatăl biologic real.

Probele de celule de pe obraz sunt preluate la laboratorul nostru unde acestea sunt tratate în scopul de a elibera ADN-ul din celule. ADN-ul este apoi tratat cu o enzimă care provoacă multiplicarea ADN-ul, producând milioane de copii gata pentru analiză.
Profilul ADN este alcătuit din markeri STR (Short Tandem Repeat). Deoarece un copil moștenește jumătate din ADN-ul său de la fiecare părinte, fiecare marker STR din profilul copilului ar trebui să fie prezent fie în ADN-ul mamei sau al tatălui. Laboratorul nostru va testa cel puțin 21 de markeri STR pentru a determina paternitatea.
Ca parte a angajamentului nostru față de acuratețe, toate testele ADN sunt procesate de două ori, iar rezultatele sunt astfel de două ori verificate.

Există mai multe companii de testare paternitate care oferă ceea ce par a fi teste foarte ieftine, cu toate acestea, nu toate testele de paternitate sunt de aceeași calitate. Pentru a evita obținerea unui rezultat incorect al testului ADN, care ar putea avea consecințe devastatoare asupra vieții dv., asigurați-vă întotdeauna că alegeți o companie de testare pe deplin acreditată, de preferință de către organismele internaționale de acreditare, ar fi AABB și ISO17025.  International Organization for Standardization (ISO) 17025 e standardul mondial în certificarea competenței de testare și calibrare a laboratoarelor de diagnostic medical. Certificarea ISO 17025 asigură un nivel ridicat de competență și conformitate pentru laboratorul certificat, asigurându-se că testarea este efectuată de profesioniști.  American Association of Blood Banks (AABB) certifică, de asemenea, laboratoarele și derulează un program de acreditare special pentru niveluri ridicate de competență în testarea filiației. Toate analizele ADN și testele ADN ale International Biosciences se efectuează într-un laborator acreditat de AABB și acreditat în conformitate cu  International Standard ISO/IEC 17025:2005  implementat de ACLASS, semnatar al ILAC . Dați click pentru a vedea lista completă semnatarilor ILAC Mutual Recognition Arrangement 

Nu există nici o diferență în analiza efectuată de laboratorul nostru sau precizia rezultatelor. Singura diferență este că la testul ADN legalizat, va trebui ca identitatea dumneavoastră poate fi verificată și  să se poată confirma că probele au fost luate de la persoana în cauză. De aceea recomandăm ca eșantioanele să fie recoltate în prezența unei persoane oficiale ( medic, notar) care să certifice identitatea participanților și să asiste la sigilarea și expedierea eșantioanelor.
Acest lucru ar putea fi în măsură de a satisface instanța de faptul că fiecare probă a fost luată de la persoana corectă. Vă recomandăm să apelați la asistența unui avocat în aceste cazuri. Compania noastră nu este în măsură să efectueze identificarea participanților sau să garanteze acceptarea testului de către fiecare instanță din România.

Testarea ADN-ului pentru paternitate poate fi efectuată la orice vârstă, iar un copil poate fi testat în condiții de siguranță la orice vârstă după naștere. Oferim, de asemenea, un test de paternitate prenatală folosind probe ADN prelevate în primele stadii ale sarcinii (10-21 săptămâni). Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.

Da. Kitul de colectare a probelor ADN este completat cu instrucțiuni pas cu pas pentru colectarea rapidă și ușoară a celulelor obrazului, folosind tampoanele bucale furnizate. Colectarea ar trebui să dureze doar câteva minute de persoană și este efectuată în condiții de siguranță și fără durere.

Probele ADN sunt prelevate prin utilizarea tampoanelor bucale pe care le oferim pentru a freca ușor interiorul gurii și a colecta astfel o mostră de celule ale obrazului. Aceste tampoane sunt apoi plasate în interiorul plicurilor individuale care sunt sigilate și marcate cu detaliile solicitantului respectiv. Colectarea probei ADN este complet nedureroasă și va dura doar minute. Click aici pentru instrucțiuni pas cu pas

Nu. Testul pentru acasă este foarte simplu și concludent. Puteți face recoltarea singuri, în confortul căminului dv., fără a fi necesar sprijinul vreunei persoane calificate. Dacă intenționați să folosiți rezultatul pentru o procedură legală, vă sfătuim să consultați un avocat.

Kit-ul este foarte ușor de utilizat și oferim instrucțiuni simple, pas cu pas pentru colectarea probelor de celule obraz folosind tampoanele furnizate. Dacă urmați instrucțiunile cu atenție, nu este nevoie să vă preocupe posibilitatea de a face greșeli. Asigurați-vă că colectați suficiente celule pentru testare; colectați o probă ADN de la persoana corespunzătoare; și etichetați corect mostrele.

Prețul depinde de testul pe care îl selectați; consultați pagina noastră de teste și prețuri ADN. Puteți fie să furnizați detalii despre cardul dvs pentru a plăti online, fie unul dintre consilierii noștri de servicii pentru clienți vă va contacta  înainte de expedierea kitului pentru a stabili modul de plată. De asemenea, puteți plăti ramburs la curier, transfer bancar sau mandat poștal, plătit către Cromo Genetic SRL

Pentru a plasa o comandă:

Urmați pasii de pe site sau trimiteți un email la
Email: info@cromogenetic.ro, 
sau sunați-ne la 0724815474

Absolut. Cromo Genetic asigură discreția completă și confidențialitatea clienților. Rezultatele vor fi comunicate numai persoanei specificate. Toate fișierele client sunt protejate prin parolă. Toate ambalajele sunt discrete, iar informațiile despre pacient nu sunt niciodată utilizate în alt scop decât pentru testul ADN solicitat.

Toate kiturile noastre de prelevare de ADN sunt trimise în plicuri simple  fără branding pe ele, așa că va arăta ca orice trimitere normală. Când rezultatele sunt complete, puteți alege modul în care doriți să le primiți: fie prin e-mail, scrisoare sau Whatsapp. Vă solicităm să furnizați o parolă cu eșantioanele pentru a asigura confidențialitatea. În plus, pentru clienții care aleg să facă un cont pe website-ul nostru, accesul la rezultate va fi posibil direct în contul de client, pe basa user și parolă alese de către client.

Ne mândrim cu calitatea și integritatea testelor ADN și colaborăm cu un laborator care are implementat un program de asigurare a calității pentru a ne asigura că toate rezultatele noastre sunt corecte. Acest program de asigurare a calității rulează toate probele ADN de două ori și verifică de două ori rezultatele pentru a oferi încredere absolută că rezultatele testelor ADN pe care le primiți sunt corecte.

Este larg acceptat faptul că celulele obrazului sunt cel mai accesibil țesut pentru un eșantion voluntar. Cu toate acestea, ADN-ul uman poate fi extras din cele mai multe fluide corporale sau țesuturi (sânge, spermă, mucozități, păr etc). În plus, ADN-ul poate fi extras din orice element care este contaminat cu fluide corporale, cum ar fi guma de mestecat, mucurile de țigară sau prosoapele sanitare. Vă rugăm să faceți clic aici pentru o listă de surse alternative de ADN.

ADN-ul ar trebui să fie utilizabil până la 3 luni de la momentul în care ați luat probele, cu condiția să urmați instrucțiunile noastre și acestea să fie păstrate uscate și la temperatura camerei. Pentru zonele cu climă umedă, tampoanele trebuie returnate imediat.Păstrați eșantioanele doar în plicuri din hârtie, nu plastic.

Perioada de valabilitate a kitului de testare ADN este de 4 ani. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă nu puteți utiliza kit-ul imediat, kit-ul nedeschis poate fi utilizat până la 4 ani de la data la care l-ați primit prima dată. Odată ce proba de ADN este colectată, probele trebuie să dureze până la 3 luni la temperatura camerei. Majoritatea clienților ne-au înapoiat mostrele de ADN pentru teste imediat ce le-au terminat de colectat. Cu toate acestea, chiar dacă nu reușiți să returnați probele imediat, acestea sunt bune pentru testare timp de până la 3 luni după colectare. Pentru zonele cu climă umedă, tampoanele trebuie returnate imediat. Din punct de vedere contractual, eșantioanele se pot returna în termen de 90 zile de la data contractului. Întârzierile vor genera costuri suplimentare.

Un tampon oral arată ca un bețișor care are  la unul din capete vată. Acesta este utilizat pentru a colecta celulele obrazului din interiorul gurii. ADN-ul este identic în tot corpul, astfel încât ADN-ul din celulele obrazului este identic cu ADN-ul din celulele sanguine. Tamponul bucal permite colectarea non-invazivă și nedureroasă a ADN-ului.

Când ADN-ul de la un copil și presupusul tată este testat, raportul  testului ADN furnizat de laboratorul nostru va arăta în mod concludent dacă există sau nu o relație paternă. Dacă există o relație paternă, precizia va depăși 99,9%. Dacă această relație se infirmă, probabilitatea paternității va fi 0 %, deci precizia este de 100 %.

Nu. Testarea ADN fără mamă este o procedură foarte uzuală. Fără o mostră de la mamă, testele ADN se fac prin compararea ADN-ului copilului cu cel al presupusului tată.

Da. În cazul în care numai copilul și o rudă a presupusului tată sunt testate rezultatele nu sunt concludente 100 %, dar poate furniza indicații puternice. Dacă și proba ADN a mamei este disponibilă, rezultatele testelor ADN vor fi mai concludente.

Dacă este posibil, cel mai bine este de a testa ambii tați prezumtivi, mai ales în cazul în care aceștia sunt înrudiți, astfel încât unul să poată fi exclus. Dacă un singur presupus tată este disponibil, atunci trebuie să ne anunțați că cei doi presupuși tați sunt rude  ca să putem face analize suplimentare.

Sunt disponibile mai multe opțiuni. În cazul în care persoana este decedată și a fost efectuată o autopsie, o probă viabilă de ADN poate fi în depozit în cazul în care medicul legist a păstrat probele. O probă viabilă de ADN poate exista dacă, înainte de deces, țesutul a fost prelevat pentru analiză de către spital sau laborator.
În cazul în care nu există nici o probă de ADN, atunci alți membri ai familiei cunoscute, cum ar fi mătuși, unchi, veri, frați și bunici pot depune probe ADN pentru mai multe tipuri de analize. Vă rugăm să ne contactați pentru informații suplimentare.

Dacă doriți să utilizați rezultatele testului ADN într mod legal, este vital ca eșantionul să fie colectat și sigilat de un profesionist din domeniul sănătății. Prețul afișat nu include nici o taxă pentru prelevarea probelor ADN de către acest profesionist. În orice situație, vă sfătuim să consultați mai înainte un avocat. Deși o serie de instanțe din Romania au acceptat rezultatele, e posibil ca altele sa nu le accepte, din considerente juridice.

Rezultatul testului ADN va fi disponibil în mod normal în 5 zile lucrătoare de la momentul în care probele ADN sunt primite la laborator. Vă rugăm să țineți cont și de timpii de tranzit ai eșantioanelor în regim de curierat intern și internațional. Noi oferim un serviciu  expres pentru clienții care au nevoie de rezultatele lor mai repede, vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.
Deoarece oferim o varietate de teste ADN, timpul de răspuns pentru diferite teste va varia. Vă recomandăm să verificați paginile de testare individuale pentru mai multe informații sau contactarea echipei noastre de relații cu clienții, dacă informațiile nu sunt disponibile.

Da. Eșantioanele vor circula sigilate pe tot traseul, iar rezultatele obținute sunt stocate securizat și vor fi livrate doar persoanei ale cărei date figurează pe formularul de recoltare care însoțește eșantioanele.

Să sperăm că rezultatele testelor ADN pe care le furnizăm vor oferi răspunsul la care ai sperat. Din păcate, motivul pentru care oamenii  aplică pentru un test ADN este pentru că există unele îndoieli în mintea lor, pe care rezultatele testelor de multe ori le confirmă. Există numeroase instituții profesionale și voluntare care oferă sprijin și consiliere în astfel de circumstanțe. 

Acest test are o serie de utilizări, inclusiv:
• Testarea curiozității: Părinții gemenilor și gemenii înșiși ar putea dori să știe dacă sunt identici sau neidentici.
• Necesitate medicală: În situații medicale care necesită transfuzii de sânge și transplant de organe, un geamăn identic poate ajuta la salvarea vieții celui de-al doilea geamăn. Cunoașterea zigozității în prealabil este, prin urmare, importantă pentru a acționa în timp util în cazul în care aceste circumstanțe apar.

Profilul ADN-ului are o serie de utilizări și beneficii, inclusiv:
•Pentru a ajuta la determinarea relațiilor familiale.
•Să-i protejăm pe moștenitorii de drept și să vă asigurați că vă vor moșteni averea prin excluderea pretențiilor false asupra moștenirii dumneavoastră.
•Pentru a evita exhumările costisitoare dacă profilul ADN este necesar în viitor.
•Ca măsură de precauție pentru orice cerințe viitoare de identificare/verificare posibile pentru cei care lucrează în locuri de muncă cu risc ridicat, de exemplu în caz de răpire, deces accidental, catastrofă naturală etc.
•Pentru a asigura disponibilitatea înregistrărilor stocate permanent.

Noi oferim 4 tampoane orale sterile pentru fiecare solicitant și plicuri etichetate pentru a plasa fiecare probă ADN după colectare. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni pas cu pas cu privire la modul de colectare a probelor ADN și un formular de înregistrare & consimțământ, precum și alte documente necesare.

Fiecare persoană care furnizează o probă pentru un test ADN trebuie să își dea consimțământul pentru testul care trebuie efectuat. Este necesar consimțământul fiecărei persoane testate înainte de prelevarea unei probe ADN. În cazul minorilor, a persoanelor care suferă de o tulburare mintală sau al celor care nu sunt în măsură să-și dea consimțământul, un tutore legal sau o persoană care are responsabilitatea părintească pentru persoană trebuie să consimtă.
Este o infracțiune gravă, pasibilă de închisoare, să se dea drept o altă persoană în scopul furnizării unei probe ADN sau să se prezinte copilul greșit în acest scop. Responsabilitatea declarării reale a persoanelor care furnizează probele ADN, precum și obținerea consimțămîntului informat al acestora, este în totalitate a persoanei care comandă testul. Nici compania noastră și nici laboratorul nu au posiblitatea să verifice aceste circumstanțe.

Părinții înscriși în certificatul de naștere al copilului, dacă nu există o hotărâre judecătorească care spune altceva, au dreptul să semneze pentru copilul minor, la fel tutorii legali. În cazul în care aveți dubii despre capacitatea dv. de a angaja minorul în efectuarea unui test genetic, vă sugerăm să consultați un avocat.

Datele dv. sunt protejate în conformitate cu  Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal  aplicabil din data de 25 mai 2018.

Frecvența unei alele date pentru fiecare locus pe care îl testăm se schimbă în general în funcție de etnia părinților. Diferențele genetice între persoanele din medii caucaziene, africane sau asiatice înseamnă că trebuie să calculăm indicele combinat ușor diferit pentru a lua în considerare etnia lor diferită și pentru a oferi cel mai precis rezultat.

Este în întregime la latitudinea dvs. dacă doriți (sau sunteți în măsură) să furnizați aceste informații,  acestea vor crește ușor acuratețea testului de paternitate. În cazul în care aceste date nu sunt furnizate, vom folosi pur și simplu cea mai mică valoare index pentru fiecare locus, care va produce, în general,  un rezultat cu precizie de peste 99,9%

Da, un test ADN poate fi efectuat cu ușurință dacă diferitele părți care urmează să fie testate se află în diferite orașe sau chiar în diferite țări. Dăm fiecărui kit de colectare a mostrelor ADN un număr unic de referință pentru caz. În cazul în care diferitele părți locuiesc în diferite orașe sau țări, kiturile de colectare a probelor ADN cu același număr unic de referință pentru caz vor fi trimise direct fiecărei părți. După colectare, fiecare individ ne poate înapoia mostrele de ADN. Probele ADN vor fi cuplate la laboratorul nostru pentru fiecare caz folosind numărul unic de referință al cazului. Un “split kit” pentru două adrese diferite pot fi comandate online sau prin telefon. Atunci când comandați online, pur și simplu precizați că aveți nevoie de un “set divizat” în caseta “Comentarii suplimentare” din formularul de comandă și introduceți numele și adresa suplimentare.

Da, putem trimite un kit de colectare a mostrelor ADN în orice țară din lume. Toate kiturile noastre ADN sunt expediate prin curier sau poștă rapidă. Dacă aveți nevoie de livrare prin curier sau orice altă metodă, vă rugăm să ne contactați deoarece vor exista anumite costuri suplimentare.

Nu. Markerii ADN pentru testele de paternitate sunt în locații diferite de cei pentru boli. Prin urmare, nu putem spune dacă o persoană are o boală sau este purtător de boli ereditare folosind informațiile din acest test ADN.

Prețul unui test pornește de la 890 lei. NU EXISTĂ COSTURI ASCUNSE.

Ne puteți contacta prin serviciul de asistenta live situat in dreapta paginii, prin email: info@cromogenetic.ro sau sunați un consultant la  numărul 0724815474

Laboratoarele care vă testează probele dețin acreditări recunoscute la nivel internațional, inclusiv ISO 17025 și Ministerul Justiției din Marea Britanie. Acestea asigură că laboratoarele funcționează la un standard constant ridicat, ceea ce ne permite să oferim un serviciu de cea mai înaltă calitate și cu o precizie de 99,99%.

chat-box

Îți stăm mereu la dispoziție prin Chat, Telefon și E-mail.

Urmărește-ne pe Facebook